Friday, July 19

Rama në konferencë URGJENTE: Dje i dërgova Macron dhe Scholz një draft për asosacionin, e kanë punuar amerikanët

Kryeministri Edi Rama ndau me publikun sot lajmin se i ka dërguar dje presidentit francez, Emmanuel Macron dhe kancelarit gjerman Olaf Scholz, një draft të ri për asosacionin, i punuar nga ekspertë amerikanë dhe i udhëhequr prej tij.

Rama tha Kosova dhe Serbia nuk e duan Asosacionin. Rama tha se drafti iu është dërguar të gjitha palëve.

Edi Rama: Do të ishte nyja e dialogut asosacioni dhe bindja ime është që asnjëra nga palët nuk e do asosacionin dhe do të bëjë çmos ta mbajë krizën ndezur me  artifica.

Besoj çdo ditë e më shumë se krijimi i asosacionit është çelësi   për të hapur derën e afirmit  ndërkombëtar të njohjes së Kosovës dhe njohjes së saj nga të gjithë dhe uljen në të gjitha forumet ndërkombëtare.

Dje i kam përcjellë Macron dhe kancelarisë Scholz, vura në dijeni Charles Michel dhe palën amerikane. është një draft për asosacionin i punuar nga ekspertë amerikanë.

Një gjë që është bërë në rast se do të vinte kjo ditëkur palët dhe në këtë rast është i pakuptueshëm qëndrimi i Kosovës, palët nuk po  merren dot vesh se kush duhet ta shkruajë këtë tekst. Përmbajtja e draftit është koefidenciale.