Tuesday, May 21

Rrezik për LUFTË?! NATO shton trupat në Kosovë, çfarë po ndodh në veri

NATO ka vendosur që të dislokojë forca shtesë, pasi 30 ushtarë të misionit të saj paqeruajtës në Kosovë, KFOR, u lënduan gjatë përleshjeve me protestuesit serbë në Zveçan.

“NATO ka udhëzuar dislokimin e Forcave Operacionale Shtesë për Ballkanin Perëndimor, e cilat për shtatë ditë kanë qenë në gatishmëri për dislokim”, u tha në njoftim.

Më 29 maj, KFOR ndërhyri ndaj protestuesve serbë në Zveçan, pasi ata paraprakisht nuk iu bindën thirrjeve që të shpërndaheshin.

Protestuesit u përleshën me trupat e KFOR-it dhe përveç 30 ushtarëve të lënduar, është raportuar edhe për dhjetëra të lënduar nga ana e protestuesve.