Saturday, July 13

Protestat e dhunshme në veri/ 50 serbë dhe 41 pjesëtarë të KFOR-it të lënduar

Në veri të Metohisë së Kosovës, nata ka kaluar e qetë. Forcat e KFOR-it ishin rreth ndërtesës së pushtetit lokal në Zveçan, raporton “Kurir“.

Nga katër serbët e arrestuar, dy janë ende në polici dhe janë transferuar në pjesën jugore të Mitrovicës. Spitali ka konfirmuar se janë të paktën 50 serbë të lënduar, ndërsa drejtori i Zyrës për Kosovë dhe Metohi, Petar Petkoviq, ka thënë se janë lënduar 41 pjesëtarë të KFOR-it.

Serbët e ndaluar ende nuk janë liruar

Përfaqësuesi i Autoritetit të Përkohshëm të Komunës së Zveçanit, Dragan Nedeljkoviq, ka thënë se serbët që u ndaluan dje në Zveçan, ende nuk janë liruar, duke shtuar se sipas premtimeve të KFOR-it, të gjithë pjesëtarët e njësive speciale të Kosovës duhet të tërhiqen sot deri në orën 15.00.

Nedeljkoviq ka njoftuar gazetarët se mbrëmë rreth orës 21:30, përfaqësuesit e Listës Serbe kanë biseduar sërish me komandantin e KFOR-it, i cili u ka thënë se janë në pritje të shkresave për lirimin e serbëve të ndaluar.