Tuesday, May 21

Muaji i Ramazanit! Këto janë përfitimet shëndetësore që merrni nga agjërimi

Muaji i Ramazanit, i cili filloi sot, më 23 mars, është muaji më i shenjtë i kalendarit islamik.

Ai përfshin përmbajtjen nga ngrënia, pirja, pirja e duhanit dhe marrëdhëniet seksuale, nga agimi deri në perëndim të diellit.

Agjërimi ka nisur më shumë se 1400 vjet më parë, dhe përfitimet që keni në shëndet janë të mëdha.

Kufizimi i marrjes së ushqimit gjatë ditës, parandalon problemet shëndetësore si kolesteroli i lartë, sëmundjet e zemrës dhe obeziteti.

Gjithashtu ndihmon në përmirësimin e shëndetit dhe mirëqenies mendore.

Duke mos konsumuar asnjë ushqim, trupi ynë është në gjendje të përqendrohet në heqjen e toksinave, pasi i japim sistemit të tretjes një pushim.