Tuesday, May 21

Elon Musk dhe projekti i tij i çuditshëm miliarda dollarësh që do të nisë!

Elon Musk nuk po ndalet. Edhe pse dukej se blerja e Twitter dhe problemet e ndryshme që ka pasur pas numrit të pushimeve nga puna që pasuan gradualisht, CEO i Tesla thuhet se po planifikon një projekt të ri dhe shumë të shtrenjtë.

Siç raportohet nga CNN bazuar në informacionet e marra nga burime të lidhura me Elon Musk, miliarderi ka marrë – nëpërmjet kompanive të ndryshme – më shumë se një mijë hektarë tokë në një zonë ‘të shkretë’ të Teksasit. Me sa duket, manjati po planifikon të ndërtojë një qytet ku punonjësit e tij mund të jetojnë dhe punojnë.

Elon Musk dhe projekti i tij i çuditshëm miliarda dollarësh

Dhe megjithëse CNN vë në dukje se ende nuk ka rishikuar të gjithë tokën dhe të dhënat në lidhje me blerjet e shumta të ndryshme të bëra, duket se ka akte të ndryshme që lidhen me qarkun e Austin.

Ka dokumente të ndryshme ligjore dhe email, licenca shtetërore dhe të dhëna zyrtare që do t’i jepnin besueshmëri teorisë se ai dëshiron të ndërtojë një qytet. Publikimi i sipërpërmendur i referohet raporteve të ndryshme në të cilat thuhet se pronat e fituara si në këto zona ashtu edhe rreth tyre janë të dizajnuara në mënyrë që qytetarët e mundshëm të qytetit “të mund të jetojnë në shtëpi të reja me qira nën nivelin e tregut”.

Kjo ka tërhequr shumë vëmendje për shkak të përmasave të projektit teorik dhe investimit të madh financiar që do të duhej të bëhej. Një fakt që fiton më shumë tërheqje kur kombinojmë të gjitha këto regjistra pronash me të tjerë shumë pranë qarkut të Bastropit, duke vendosur disa përmasa teorike që do të përshtateshin me veçoritë e një qyteti të mundshëm. Dhe megjithëse gjithçka i nënshtrohet elementeve që nuk janë ratifikuar empirikisht, të gjitha provat sugjerojnë se projekti është real.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *