Tuesday, June 18

Tag: britania bashkuar

Rama në Britani për të takuar Rishi Sunak/ Rinia shqiptare rrezikon gjithçka për një jetë më të mirë në Angli
Aktualitet

Rama në Britani për të takuar Rishi Sunak/ Rinia shqiptare rrezikon gjithçka për një jetë më të mirë në Angli

Djali i Monika Mulajt ishte në vitin e dytë të universitetit për inxhinieri mekanike, kur vendosi të merrte një vendim të guximshëm. Ai u tha prindërve se do të largohej nga Shqipëria për një të ardhme të re në Britani.       “U përpoqëm t’ia plotësojmë të gjitha kërkesat, për libra dhe veshje, ushqim dhe pak argëtim. Por ai ishte ende i pakënaqur,” tha zonja Mulaj, mësuese në shkollën e mesme të qytetit Bajram Curri, një nga rajonet më të varfra të vendit.     Pesë vjet më vonë, djali i saj tashmë 25-vjeçar ka dy punë në Britani dhe nuk i shkon në mendje kthimi në atdheun e tij. “Shqipëria është po bën hapa prapa”, i thotë ai nënës së tij. Mijëra të rinj shqiptarë kanë kaluar Kanalin e La Manshit në gomone dhe anije të vogla në kërkim të punës...