Destinacioni më i preferuar në Europë sipas studimeve

Destinacioni më i preferuar në Europë sipas studimeve

Kroacia është konsideruar si destinacioni më i kërkuar në të gjithë Evropën, sipas të dhënave më të fundit të ofruara nga grupi kërkimor për pushime (AirDNA).

Kroacia është gjithashtu një destinacion turistik me një histori të pasur; shumë vizitorë nga e gjithë bota vijnë për të vizituar bregun e saj të famshëm të thyer të Adriatikut, i cili është i mbushur me plazhe të pastra kristal dhe për të shëtitur në qytetet e tij piktoreske të panumërta, raporton SchengenVisaInfo.com.

Përveç kësaj, Kroacia kryeson gjithashtu në rimëkëmbjen e Evropës me një rritje prej 132 për qind të qëndrimeve gjatë natës, krahasuar me vitin 2021, duke mposhtur konkurrentët e tjerë tradicionalë mesdhetarë, si Italia dhe Spanja, në vendin e parë.

Ndryshe nga Italia dhe Spanja, të cilat ishin dy vende shumë të rrepta në lidhje me rihapjen e kufizimeve të udhëtimit, Kroacia ka pasur rregulla normale hyrjeje që nga 3 maji. Si rezultat, të huajt janë lejuar të vizitojnë Perlën e Adriatikut pa kufizime, pa iu nënshtruar dokumentacioni shëndetësor.

Pavarësisht ndërprerjes së përhapur të udhëtimit, rimëkëmbja e turizmit në zemrën e Dalmacisë është ende e fortë, me kërkesën në rritje. Prandaj, rishikimi i fundit mujor i tregut i AirDNA është dëshmi e kësaj, pasi Kroacia po kalon çdo vend tjetër evropian në tendencat e rezervimeve.

Uncategorized